Φιλοσκοπιανός ραδιοφωνικός σταθμός εντός της Ελληνικής επικράτειας

Φιλοσκοπιανός ραδιοφωνικός σταθμός εντός της Ελληνικής επικράτειας

Αρ. Πρωτ. 21709/24.08.2011

Προς Υπουργό

- Επικρατείας

 

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η ανθελληνική προπαγάνδα που στήνεται σε βάρος της ιστορίας και της χώρας μας, από τους Σκοπιανούς και τους πράκτορες τους εκπροσώπους του Ουράνιου Τόξου στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μελίτης κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη,  μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει να εκπέμπει φιλοσκοπιανός ραδιοφωνικός σταθμός με την ονομασία «Makedonsko Radio», ιδιοκτησίας του «Ουράνιου Τόξου». Πιο συγκεκριμένα ο σταθμός, που θα εκπέμπει στη «μακεδονική γλώσσα» σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, έχει ήδη πάρει άδεια, ενώ η εμβέλειά του θα καλύπτει τις περιοχές από την Καστοριά μέχρι την Έδεσσα και σε μικρό χρονικό διάστημα θα καλύπτει και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια για δημιουργία και λειτουργία φιλοσκοπιανού ραδιοφωνικού σταθμού από μέλη του «Ουράνιου Τόξου» στη Φλώρινα. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τη στιγμή που στήνεται εντός της ελληνικής επικράτειας φιλοσκοπιανός ραδιοφωνικός σταθμός, διακυβεύεται το μέλλον του δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ Φλώρινας, το οποίο φαίνεται να οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής του Μνημονίου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Έχει πράγματι δώσει άδεια το αρμόδιο Υπουργείο για τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού στη Φλώρινα με την ονομασία «Makedonsko Radio», ο οποίος μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπου του  θα εκπέμπει στη «μακεδονική γλώσσα»;

- Αληθεύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΑ Φλώρινας να κλείνει και αν ναι, με ποια κριτήρια οδηγείται το αρμόδιο Υπουργείο σε αυτή την απόφαση;